Gezondheids tips

Zwangerschapskwalen: Last van zwangerschapsbraken, neem wat vanillevla, schijnt te helpen. Last van aambeien, doe een paar keer een nat theezakje op de aambeien (denk wel aan de vlekken die kunnen ontstaan in kleding) en na een paar dagen is het over. Ik kreeg de tip van een verloskundige in opleiding en het heeft mij geholpen!
Last van een wond als gevolg van een knip bij de bevalling (werkt vast ook bij andere wonden) smeer er appelstroop op. Klinkt vies maar heb horen zeggen dat het genezend werkt.
Oorpijn maar geen oordruppels voorhanden, warm een beetje sla-olie op (LET OP: NIET HEET MAKEN) en druppel dit in het oor (hoofd schuin houden) doe er daarna een watje in en de pijn trekt weg.Last van een wrat. Wrijf een aantal keren per dag met gewoon schoolkrijt over de wrat. De wrat zal uitdrogen, verdwijnen en ook wegblijven.

Ga er maar even van uit dat daar waar brandnetels groeien, er vrijwel altijd ook hondsdraf in de buurt groeit. Wanneer je behoorlijk in aanraking bent gekomen met brandnetels, pluk dan een aantal hondsdrafblaadjes en wrijf die stevig over de branderige plaats. Je zult merken dat de brand vrijwel direct geblust is en er zullen ook geen bulten op die plaats komen


Een tip voor de hik.
Niets hielp mij totdat iemand mij het volgende vertelde: Houd met je vingers je neus en oren dicht d.w.z. met beide pinken je neus dichtdrukken en met je wijsvingers je oren dichtdrukken, en dan SLIKKEN. Het helpt gegarandeerd, probeer het maar. Volgens mij heeft het met lucht en druk te maken.Voor sterke nagels wordt aangeraden om gelatinepudding of gomballen te eten. Gelatine schijnt de nagels sterker te maken.


Nogal eens last van erge maagkrampen? Wat erg goed helpt, maar beslist niet lekker is, is het volgende. Pers een citroen of een limoen uit en drink dat sap in een teug op. Je maag "schrikt" en wil dat zure spul onmiddellijk kwijt, waardoor hij sterk samentrekt en het wegperst. Datgene wat de maagkramp veroorzaakte is dan meestal ook weg.


Indien u last heeft van uw maag, kan zoethout of zoethout-thee wonderen doen.


Hebben uw kinderen last van zogenaamde "waterwratjes", doe een paar druppeltjes lavendelolie in het badwater. Mijn kinderen waren binnen een paar weken van hun wratjes genezen.Met warm weer lopen velen de binnenkant van hun bovenbenen kapot. Dat kan erg pijnlijk zijn. Maak de plekken eerst goed droog en smeer er dan eiwit op. Het verzacht de pijn en heelt de pijnlijke plek.Last van galaanvallen, zorg dan dat je altijd flesjes citroensap in huis hebt. Je zet een kop thee en spuit het citroensap erin. Zo heet mogelijk drinken en weg is de galaanval.


Last van zwakke en gespleten nagels? Neem blanke nagellak en doe er een teentje knoflook in. Het stinkt niet en je nagels worden er harder en gezonder van.


Tegen wagen- zee- en luchtziekte helpt gemberpoeder! Je kunt dat in capsules kopen bij de apotheek en misschien ook wel bij de drogist.
Bij chronische hoofdpijn, dagelijks gemberpoeder innemen.


Lavendelthee is niet alleen erg lekker, maar geeft ook verlichting bij hoofdpijn en spanningen.
Giet kokend water in een voorverwarmde theepot en laat daarin 1 à 1½ eetlepel gedroogde lavendelbloemen ca. 5 minuten trekken.


U bent binnen no-time verlost van de jeuk, als u een muggebult insmeert met "Natusan Babyzalf". Waarom ik het ooit geprobeerd heb weet ik niet meer, maar het werkt snel en doeltreffend.Volgens de huisarts werkt Biotex heel zuiverend als je een wond hebt, beter dan soda! Het wordt bij mijn huisarts in de praktijk regelmatig gebruikt.


Gestoken door een wesp, leg de binnenkant van een bananenschil op de zere plek en de pijn trekt weg. Of wrijf de plek in met een doorgesneden aardappel, dan zal ook nog eens de zwelling minder worden.


Een (lichte) galaanval, leg een doek gedrenkt in melk op de rugkant van je rechterzij. Het helpt.


Een bloedneus, leg iets kouds in de nek (= acupunctuurpunt), b.v. de bolle kant van een lepel die even onder de koude kraan is gehouden. Vervolgens heel lichtjes de neus onderaan dichtknijpen en even houden zo, desnoods nog eens herhalen. De bloedneus verdwijnt meestal heel gauw.


Kiespijn. Stop in het oor aan de pijnlijke kant van het gezicht een plukje peterselie.
Stop een kruidnagel in de holle kies.Nog meer kiespijn. Hieronder een aantal tips, die ik overgenomen heb uit het boek "Volksgeneeskunst in Nederland en Vlaanderen", geschreven door Paul van Dijk, arts. ISBN 90-202-5057-4.
Spoelen met een afkooksel van brandnetels in azijn.
Fijngewreven brandnetelen in het oor doen.
Bedevaart maken naar Antwerpen.
De pijn eruit zweten door het hoofd in een warme bakkersoven te steken en het zolang mogelijk vol te houden.
Een stukje wortel van duizendblad in de kies stoppen.
Een propje watten met Haarlemmer Olie in het oor stoppen.
Een hertetand verbranden en de as in de kies stoppen.
Kauwen op drie takjes hondsdraf of met drie takjes hondsdraf langs de wang strijken.


Migraine: Stop een stukje kamfer in beide oren.
Wrijf de slapen in met rozemarijnolie of kruidnagelolie.
Wrijf de slapen in met tijgerbalsem.
Breng eens een bezoekje aan de Migraine-rubriek op het Zeelandnet.


De hik: Als je weer eens zo'n vreselijke aanval van de hik krijgt, moet je een schijfje citroen opeten. Misschien een beetje zuur, maar het werkt meteen!
Het helpt als je je mond vult met water, dan vooroverbuigen en voorovergebogen het water doorslikt.
Drink om van de hik af te komen een glas water op de volgende manier. Vul een glas water en zet het aan de mond. Adem uit. Dan, terwijl men inademt, een slok water in de mond nemen. Hou vervolgens de adem vast en slik het water door. Terwijl men uitademt weer een slok water in de mond nemen. Wederom de adem vasthouden en het water doorslikken. Herhaal dit tot het glas leeg is. Bij mijzelf werkt het altijd!
Ook een theelepeltje slasaus doet wonderen bij de hik!
Neem een lepel pindakaas of drink kleine slokjes heet water.Keelpijn, drink kamillethee. Kamille is een sterke pijnstiller. En tussen de kopjes kamillethee door veel suikerwater drinken, dat verzacht de keel.


Een kater voorkomen: Neem VOOR het nuttigen van veel alcohol een handvol Norrit en spoel dit weg met een liter volle melk en/of drink NA het nuttigen van veel alcohol grote hoeveelheden water.
Een derde mogelijkheid is natuurlijk om gewoon van de alcohol af te blijven.