K
Knäckebröd
Is uw knäckebröd taai geworden? In de broodrooster wordt het
weer heerlijk knapperig.
Knoflook
Knoflook is lekker en gezond, alleen de lucht na het eten is minder
prettig voor sommige mensen. Dit is enigszins te voorkomen door de groene
kern van de knoflook niet te gebruiken. Heeft u te veel knoflook in
een gerecht verwerkt en overheerst de smaak daardoor, voeg dan wat peterselie
toe aan het gerecht. De peterselie mag niet meekoken. Rijg teentjes
knoflook aan een draadje en hang dit in sauzen of stoofgerechten, de
smaak wordt dan minder sterk en de knoflook is er gemakkelijk uit te
halen. Knoflookzout maakt u door een teen fijn te stampen op een plank
of in een vijzel met een laagje zout en dan weer op te laten drogen.
Bewaren in een luchtdicht potje.
Koffie
Doe een snufje zout bij de gemalen koffie, voordat er water op gegoten
wordt. Dit versterkt het aroma. Mocht de koffie gekookt hebben, verbeter
de smaak door dan er een scheut koud water bij te gieten. Vries een
hoeveelheid koffie in blokjes. Op deze manier hebt u een basis voor
een snelle ijskoffie.
Komkommer
Schil een komkommer altijd van de kop naar de steel toe. Aan het eind
van de steel zit een bitter sap. Schilt u de komkommer andersom dan
verspreidt u dit bitter sap over de hele vrucht.
Kool
Koolsoorten, behalve zuurkool en Chinese kool, zijn moeilijk verteerbaar.
Strooi een beetje kummel in het kookwater, dan wordt de groente lichter
verteerbaar en het komt de smaak ook ten goede. Kook een handje rijst
mee met de rodekool. Deze wordt dan lekker smeuïg. Rodekool wordt
sneller gaar wanneer u de azijn of het citroensap op het laatst toevoegt.
Eerst de vorst erover! Dat geldt voor boerenkool, savooikool en groene
kool. De smaak is beter, de kool wordt zachter en beter verteerbaar
Kruidenei
Gebruik een thee-ei om in de soep te hangen. U vult het bijvoorbeeld
met peperkorrels, laurier, foelie en andere kruiden of specerijen, ze
verspreiden zich dan niet door de soep en u hoeft niet te vissen om
er de kruiden weer uit te krijgen.
Kwark
Doe een scheut karnemelk of yoghurt door de kwark om deze smeuïger
te maken. Dit helpt ook wanneer de kwark wat korrelig is.
|