Argentijnse Spareribs

van Live & Cooking

IngrediŽnten:

1800 gram spareribs of krabben (ongemarineerd) - 4 dl olie - 1 teentje knoflook - sap van 1/2 citroen - sap van 1 sinaasappel - 1 eetlepel vloeibare honing - 1 theelepel oregano - 1 theelepel komijnpoeder - 1 snufje zout - keukenpa


Bereiding:
Kook op heel laag vuur het vlees ca. 10 minuten in water met een scheutje olie. Maak intussen de marinade: Pel de knoflook en pers het uit. Roer de olie met het citroensap, sinaasappelsap, de honing, oregano en komijn en de knoflook in een kommetje door elkaar. Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Leg de spareribs in de marinade in een grote schaal en marineer het ca. 1 uur. Verhit de barbecue of grill van de oven. Bestrooi het vlees met zout en rooster de spareribs ca. 10 minuten, bestrijk het eventueel tijdens het roosteren met marinade.