Huzarensalade

Ook lekker als maaltijdsalade


250 gram aardappelen - 2 zoetzure appelen - 250 gram augurken - 250 gram gaar wit vlees (runderrollade) - 1 sjalotje of ui - 3 eetlepels mayonaise - 1 bosje peterselie - dressing: - 1 dl olijfolie extra vergine - 0.33 dl azijn - 1 theelepel mosterd - zout & peper


Kook de eieren ca. 8 minuten, laat ze schrikken met koud water, pel ze en halveer ze . Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappels ca. 2 minuten in water met zout. Giet ze af, laat uitlekken op keukenpapier en afkoelen. Meng in een kommetje de olie, azijn en mosterd en mayonaise door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de augurken en het vlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en meng ze met de dressing. Hak de peterselie. Meng alle ingrediŽnten behalve de eieren door elkaar. Verdeel de salade over de borden en verdeel de eieren erover. Schep op elk ei een beetje mayonaise verdund met water.