Rundvleessalade

Lekkere magere salade als maaltijd of bij de BBQ.


1 kg aardappelen - 500 gr rundvlees - 1 grote ui - 5 grote augurken - 1 potje zilveruitjes - 1 zure appel - 3 el halvanaise - zot - peper - worchestershiresaus


Kook de runderlappen in een laagje water in ca. 2,5-3 uur gaar. Kook de aardappelen gaar en laat beide afkoelen. Hak ondertussen de ui, augurk, zilveruitjes en appel fijn. Stamp de aardappelen tot puree. Pluk het vlees uit elkaar tot draadjes. Meng het vlees door de aardappelen. Meng hier de gehakte ingredienten door. Maak in een kommetje een mengsel van de halvanaise, zout, peper, worcherstershiresaus en wat augurk of uitjesvocht. Meng dit door de salade. Maak het eventueel meer op smaak met wat meer zout, peper, worcherstershiresaus en augurkvocht. De salade kan makkelijk een dag van te voren gemaakt worden.