Komkommers met hamvulling

Das apart!


IngrediŽnten:
4 eieren - 400 gr. gekookte ham aan een stuk - 2 gekookte aardappelen - 4 kleine dikke komkommers - 2 eetlepels gehakte peterselie - 2 eetlepels gehakte dille - 4 eetlepels room - 1 afgestreken theelepelzout - 1 theelepelmosterd - 4 theelepel wittepeper - 1 theelepel citroensap.


Bereiding:
Kook de eieren 10 minuten. Snij de ham in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Was en droog de komkommers, snij ze in de lengte doormidden en haal er met een lepeltje de pitten uit. Als de pitten eruit zijn krabt u met een lepeltje nog iets van het binnenste van de komkommers weg. Laat de eieren in koud water schrikken, schil ze en hak ze fijn. De stukjes ei, ham en aardappel worden voorzichtig gemengd met peterselie, dille, room, zout, mosterd, peper, het citroensap en wat van de uitgeholde komkommers. Verdeel de vulling over de 4 halve komkommers en zet de andere helften er weer op. Smeer vier grote stukken folie in met olie, pak de komkommers losjes in folie en vouw de randen goed dicht. Grill de komkommers in folie op de barbecue ongeveer 15-20 minuten onder regelmatig draaien.