Lams spiesjes

Uit: Boodschappen


IngrediŽnten:
500 g magere lamslappen - 1 theel. korianderpoeder - 1 theel. komijnpoeder - 0.5 theel. pimentpoeder (allspice) - 0.5 theel. versgemalen peper - 1 theel. zout - 1 theel. bruine basterdsuiker - olie om te bestrijken

Voor de saus:
200 g dikke Griekse of Bulgaarse yoghurt - 1 kleine gesnipperde ui - 1 theel. sambal oelek - 2 tenen knoflook - 2 eetl. citroen- of limoensap - zout


Voorbereiding:
Snijd het lamsvlees in blokjes van circa 3x3 cm en doe ze in een kom. Schep de korianderpoeder, de komijnpoeder, de pimentpoeder, de peper, het zout en de suiker door elkaar en schep het mengsel bij het vlees in de kom. Meng goed met de handen zodat alle blokjes met het mengsel worden bedekt en laat circa 30 minuten intrekken. Roer voor de saus de yoghurt, de ui, de sambal, de geperste knoflook en het citroen- of limoensap door elkaar en breng op smaak met wat zout.

Bereiding:
Verwarm de BBQ goed voor. Rijg de blokjes lamsvlees aan metalen of houten spiesjes. Bestrijk het vlees met olie en laat de spiesjes in circa 4 minuten per kant op de BBQ gaar en bruin worden. Laat voor het serveren een paar minuten rusten en geef de saus apart.