Pikante Spareribs

voor de variatie


IngrediŽnten:
2 kilo spareribs of krabben
Voor de marinade: - 1 dl olie - 100 gram bruine suiker - sap van 2 citroenen - 2 dl sojasaus - scheutje worcestershiresaus - scheut whiskey - 1 eetlepel cajunkruiden - 3 rode uien - 6 teentjes knoflook
Voor de saus: - 1 teentje knoflook - 1 chilipeper - 1 dl tomatenketchup - 1 dl worcestershire saus - 1 eetlepel bruine suiker


Bereiding:
Meng in een kom de olie, suiker, citroensap, sojasaus, worcestershire saus, whiskey en cajunkruiden door elkaar. Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit een droge koekenpan en rooster de uien op matig vuur ca. 4 minuten. Voeg de knoflook toe en rooster het nog ca. 2 minuten.
Voeg de marinade toe, breng het aan de kook en laat het afkoelen. Leg de spareribs in de marinade en laat het minimaal 3 uur marineren.
Maak intussen de saus: pel en snipper de knoflook. Maak de peper schoon en snijd hem fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en peper. Voeg de ketchup en worcestershire saus toe en kook het in tot een saus.
Rooster de spareribs langzaam gaar op de barbecue. Snijd ze los, haal ze door de saus en serveer ze op een mooie schaal.
Je kunt de spareribs ook voorkoken, dan zijn ze sneller klaar.