Oosterse Salade met Makreel

Frisse salade met oosterse zoetzure dressing


100 g katenspek, dun gesneden, in lange repen - 1/2 el boter - 1 krop ijsbergsla, in stukken geplukt - 50 g rucola of blaadjes van 1/2 bosje waterkers - 2 tomaten, ontveld, in lange reepjes - 200 g gestoomde of gerookte makreel, in lange reepjes
VOOR DE DRESSING: 2 el Japanse sojasaus - 1,5 el balsamico-azijn - 1 teentje knoflook, geperst - 2 el gembersiroop - 2 el fijngesneden koreander of bieslook - 3 el olijfolie - zout en peper


Katenspek in boter in ca. 5 min. krokant bakken. Sla, rucola, tomaat en makreel luchtig mengen en over borden verdelen. Katenspek op salade leggen. Alle ingrediŽnten voor de dressing door elkaar roeren en op smaak brengen met zout en peper (denk eraan dat de spek ook nog zout afgeeft). Dressing over salade schenken.