Surinaamse Aardappelen in masala

Alu Tarkari (lekker bij Roti). Zie mijn andere recepten.


6 grote aardappelen - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 1/2 peper - 2 el olie - 1 tl Aji-No-Moto - 2 el masala - 2 runderbouillionblokjes - 1 el tomatenpuree - zout naar smaak


Schil de aardappelen en snijd ze in 8 of 12 stukken. Hak de ui fijn en maak de knoflook schoon.
Fruit de ui, peper en knoflook in de olie. Voeg dan de masala, bouillionblokje, tomatenpuree en Aji-No-Moto toe en fruit het 2 minuten mee. (Eventueel scheutje water toevoegen.) Doe de aardappelen erbij en schep alles goed om. Voeg water bij tot er een jus onstaat waarin de aardappelen kunnen koken. Laat het zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn en de jus de gewenste dikte heeft. Voor een complete en smaakvolle roti kan je dit goed combineren met de Surinaamse Kip in Masala, Surinaamse Roti Pannekoeken en Surinaamse Kouseband.