Sperziebonen pikant

voor 4p


IngrediŽnten:
750 gr. sperziebonen - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. (olijf)olie - 250 ml. kruidenbouillon - 75 gr. bakbacon (in dikke plakken gesneden) - 1 vleestomaat


Bereiding:
Haal de sperziebonen af, breek ze doormidden en was ze. Schil de knoflook en hak de teentjes fijn. Bak al omscheppende de sperziebonen en de knoflook in de olie gedurende enkele minuten. Giet de bouillon erbij, breng de bonen snel aan de kook en laat ze in 20 minuten zachtjes gaar koken. Snijd de bakbacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan knapperig. Ontvel de tomaat en snijd hem doormidden. Verwijder de steelaanzet en de pitjes. Snijd de tomaat aan stukjes. Giet de gare bonen af en schep de stukjes bakbacon en de stukjes tomaat erdoor. Laat het gerecht warm worden. Tip: Vroeger werden sperziebonen altijd gebroken om eventuele achtergebleven draden op te sporen. Tegenwoordig worden er draadloze sperziebonen geteeld. Met een mes (door)snijden kan nu ook.