Indonesische rode curry-pasta 3


Deze veelzijdige pasta wordt gebruikt in 'kaengs', pindasaus, satť en vele andere schotels.


6 gedroogde rode lomboks - 1 stengel verse sereh, of 1 theelepel serehpoeder - 5 teentjes knoflook - 3 middelgrote sjalotjes - 1 theelepel gehakte makrud- of citroenschil - 1 theelepel laos


Noot: gebruikt u gedroogde laos in plaats van verse, laat hem dan eerst 15 minuten in koud water weken en laat het uitlekken voor gebruik. Snijd de lomboks in kleine stukjes en laat ze 15 minuten weken in een kopje koud water om ze zacht te maken. Verwijder de zaadjes en doe de lomboks in een vijzel of foodprocessor. Doe de rest van de ingrediŽnten erbij en maak er een pasta van die zo dik is als pindakaas. Zijn de ingrediŽnten te droog, voeg dan een paar druppels koud water toe. Goede basis voor varkens-, rund- of kippevlees. Met een flinke scheut kokosmelk maar je er een lekkere curry van.
Lekker met rijst en groente. In een goed afgesloten doosje in de koelkast blijft de pasta 1 maand goed.