Pitah broodjes


Broodje bekent van de shoarmazaak


750 gr tarwebloem - 1 zakje gedroogde gist - 2 tl zout - 2 el olijfolie.


Zeef de bloem in een kom en schep er de gist en het zout door. Voeg de olie toe en schenk er ruim 4 dl lauw water bij. Kneed hiervan een soepel deeg dat niet meer aan de handen plakt. Verdeel het deeg in 12 stukken en rol elk stuk tot een bal. Rol deze uit tot een ovaal met de lengte van ongeveer 18 cm. Leg de stukken naast elkaar op een met bloem bestrooit aanrecht. Dek het geheel af met een handdoek en laat het ca. 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de over voor op 240?C. Bestrijk de bakplaat (of 2) met wat olie en laat ze in de oven heet worden. Leg de broodjes op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje water. Bak ze in ca. 7 min bijna gaar. Daarna de broodjes afbakken in oven, grill, broodrooster ect.