Thaise rode currypasta 1


Let op! Deze pasta is zeer scherp!


8 verse rode chilipepers - 3 verse Thaise pepertjes - 3 sjalotten - 1 theelepel korianderzaad - 1 stengel vers citroengras - 2 korianderwortels - 1 citrusvruchtje (djeroek nipis) - 1/2 theelepel komijnzaad - 1 theelepel zout - 1/2 theelepel zwarte peper - 1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat - 1 theelepel garnalenpasta (Thaise kapi)


Was de pepers, verwijder de steeltjes en hak de pepers fijn. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Rooster het korianderzaad 2 minuten in een droge koekenpan. Was het citroengras en snijd het in dunne ringetjes. Was de galanga- en korianderwortels en hak ze fijn. Boen het citrusvruchtje onder warm water schoon, schil het dun af en hak de schil fijn (u heeft 1 theelepel fijngehakte schil nodig). Wrijf het komijnzaad in een grote vijzel fijn. Voeg om beurten alle ingrediŽnten toe en wrijf alles grondig fijn. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe en blijf stampen tot u een stevige pasta heeft. Roer er tenslotte de garnalenpasta door. Goede basis voor varkens-, rund- of kippevlees. Met een flinke scheut kokosmelk maar je er een lekkere curry van. Lekker met rijst en groente.