Ajam Blado

Makkelijke kip eventueel te eten met rijst en sambalboontjes.Of als onderdeel van de rijsttafel.


IngrediŽnten:
1 braadkuiken - 2 uien - 4 tenen knoflook, geperst - 4 eetlepels sambal manis - 1 1/2 theelepel ketoembar - 1 1/2 theelepel djinten - 1 theelepel laos - 1/4 blok santen


Voorbereiding:
Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf uien, knoflook, sambal, ketoembar, djinten en laos tot een brij.(staafmixer) Snij het braadkuiken in stukken.

Bereiding:
Fruit de brij in hete olie even aan. Voeg de stukken kip toe aan de kruidenbrij en bak alles een paar minuten aan. Doe vervolgens een kop heet water erbij en laat de santen in de saus smelten. Op laag pitje laten koken tot de kruidensaus aan de kip blijft plakken. Keer de stukken kip daarbij regelmatig om. Mocht de kip nog niet helemaal gaar zijn wanneer de saus al is drooggekookt, dan kunt u nog telkens een beetje warm water toevoegen. Uit de hoeveelheid sambal die in dit gerecht wordt gebruikt heeft u waarschijnlijk al opgemaakt dat dit gerecht uitsluitend geschikt is voor liefhebbers van heet eten.