Babi Ketjab schotel met groene kool

Weer compleet anders (4p)


Ingrediėnten:
500 g speklappen, 1 pakje marinade-kruidenmix voor babi ketjap, 3 el ketjap manis, 3 el olie, ca 250 g rijst, versgemalen peper, zout, 750 g fijngesneden groene kool, 3 el pindakaas, 2 el ketjap manis, peper, sambal, 1 zakje witte saus, 3 el seroendeng, 3 el geraspte kaas.


Bereiding:
De speklappen in dobbelstenen snijden en in de marinademix met 1 el ketjap 15 minuten marineren. Het vlees in de verhitte olie rondom bruin bakken, daarna op lagere pit in een ½ uur gaar laten worden. Intussen de rijst gaar koken. De kool in weinig water in ± 15 minuten beetgaar koken. De pindakaas en de ketjap door de kool roeren, met zout, peper en sambal op smaak brengen. Aan de ketjapsausmix 3 dl kokend water toevoegen en tot een gladde saus roeren. Deze door het vlees roeren. De witte saus volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. In een ingevette ovenschaal laagjes maken van rijst, vlees en kool. De witte saus over de bovenste koollaag verdelen. De seroendeng met de kaas mengen en over de saus strooien. In een warme oven (175C) in ± 25 minuten laten garen. Lekker met gebakken banaan. Variatie: met hamlappen en babipangang-saus, door de saus stukjes ananas (klein blikje) roeren. De rijst door 750 g gare nasi vervangen. Ik heb het gemaakt van karbonadevlees (speklappen passen helemaal niet bij lijnen).