Babi Roedjak

Indonesisch varkensvlees gerecht


IngrediŽnten:
500 gram varkensvlees - 1 ui - 2 tenen knoflook - 1 tl sambal oelek - 1/4 tl trassie - 4 geraspte kemirnoten - 1 tl laos - 1 tl bruine suiker (goela djawa0 - zout - oeper - olie - 1 stengel sereh of een mespuntje serehpoeder - stukje citroenschil - sap van 1/4 citroen - 2 eetlepels santenmix


Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes snij de ui klein en pers de knoflook uit. Doe de ui, de knoflook, de sambal, de trassie, de kemirinoten, de suiker en de laos bij elkaar en doe er een beetje zout bij. Wrijf dit fijn tot een kruidenmengsel. Verhit een beetje boter en fruit hierin het kruidenmengsel even aan ongeveer 2 minuten. Voeg het vlees toe en laat dit even mee bakken. Voeg het citroensap en de sereh toe en evt wat water en laat het op heel laag vuur ongeveer dertig minuten stoven los de santen op en voeg het toe en laat dit nog even mee stoven