Chili con Carne

Heerlijk winterse maaltijd (4p)


IngrediŽnten:
0,5 kg rund- of half om half gehakt - 2 blikken bruine bonen - 1 groene paprika - 1 grote ui - 3 blikken gepelde tomaten - 1 blikje geconsentreerde tomatenpuree - 2 teentjes knoflook - peper - zout - bouillonblokje (vlees) - paprikapoeder - snufje cayennepeper - paar druppeltjes tabasco - eventueel wat aromat, is een zeer goede smaakversterker


Voorbereiding:
Ui, paprika en knoflook fijnsnijden. Bonen in een vergiet afspoelen onder koud water en laten uitlekken.

Bereiding:
Olie verwarmen en daarin de ui fruiten. Dan het vlees toevoegen, goed bruin bakken tot rul. De look toevoegen en eventjes meebakken. De gepelde tomaten toevoegen, tomatenpuree en paprika's. Laat zo'n 10 minuutjes goed doorkoken, dan de bonen en kruiden toevoegen. Laat dit alles ongeveer 30 minuten koken.