Pasta uit de oven met spinazie

voor 4p


IngrediŽnten:
250 gr. tagliatelle, 2 kleine uien, 1 teentje knoflook, 200 gr. magere spekreepjes, 250 gr. champignons, 450 gr. diepvriesspinazie, 1/4 l. slagroom, 1 eetlepel bloem, 200 gr. jonge kaas, peper, zout, nootmuskaat, olijfolie.


Voorbereiding:
Uien knoflook snipperen. Champignons in plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 220 gr.

Bereiding:
Pasta volgens recept gaarkoken. In een klein beetje olijfolie de spekreepjes uitbakken en vervolgens uit de pan halen. In het achtergebleven bakvet de uien en knoflook fruiten. Champignons toevoegen en even laten meebakken. Spinazie bevroren en wel in de pan doen en met het deksel op de pan op een middelhoog vuur laten ontdooien. Ondertussen de bloem met een klein beetje slagroom goed vermengen en daarna de rest van de slagroom er door roeren. Na het ontdooien van de spinazie de spekjes weer terug in de pan doen. De spinazie op smaak brengen met veel peper, klein beetje zout en een mespunt nootmuskaat. Bloem/slagroom mengsel met een houten lepel door de spinazie roeren en al roerend 1 minuut laten doorkoken. Spinaziemengsel en pasta mengen en in een ingevette ovenschaal doen. Bedekken met de jonge kaas. Ovenschaal voor 10 minuten in de verwarmde oven plaatsen, eventueel nog een paar minuten extra onder de grill.