Gegrilde gemarineerde zalmmoten (2p)

Cees, bedankt!


IngrediŽnten:
2 zalmmoten - 3 el tequila - zeezout en peper - verse dille - verse bieslook - 1 limoen - aardappeltjes - olijfolie - kummel/karwijzaad


Voorbereiding:
Sprenkel goede olijfolie in een ovenschaal. Leg hier mooie (verse) zalmmoten in. Schep ongeveer 1 1/2 eetlepel tequilla over elke zalmmoot. Maal wat zeezout en peper. Bedek de moten met vers gehakte dille en bieslook. Leg op dit kruidengsel een aantal schijfjes limoen. Knijp de rest van de limoen uit over de moten. Laat dit een half uurtje rusten.

Bereiding:
Borstel aardappels schoon. Snijdt ze in lengte richting doormidden. Maal wat zeezout. Besprekel ze met olijfolie. Bestrooi kummel (karwij zaad) er over heen. Zet de zalm en de aardappeltjes ca. 20 minuten onder een gloeiend hete grill.