Gegrilde tonijn op een oosterse salade

hoofdgerecht voor 4 personen 410 kcal / 1720 kJ p.p. Bereidingstijd: 20 tot 35 minuten.


IngrediŽnten:
4 moten tonijnfilet van 125 g (alternatief: botervis, zwaardvis) - 3 eetlepels Japanse sojasaus - 250 g sperziebonen - 5 eetlepels (roerbak)olie - 1 citroen - 1 rode peper - 2 bosuitjes - 75 g fijne sla - 150 g worteljulienne of geraspte wortel - 4 eetlepels seroendeng


Bereiding:
Wrijf de tonijnmoten in met 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels (roerbak)olie en laat ze 10 minuten liggen. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en wat zout in 8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp er de gele schil af en pers de citroen uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de sla fijn. Klop in een slakom de citroenrasp en het citroensap met 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels (roerbak)olie. Schep de sperziebonen, rode peper, bosui, worteljulienne en sla door de dressing. Laat een grillpan goed heet worden en rooster de tonijnfilet in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog rosť Keer de tonijn pas als de geroosterde kant vanzelf van de ribbels loslaat. Verdeel de salade over vier borden, strooi de seroendeng erover en leg de tonijn erop. Lekker met mie of naanbrood. TIP: Vervang de sla eens door blaadjes verse koriander en munt.