Chinese Tomatensoep

Mijn meest favoriete tomatensoep


500 gr rijpe tomaten of tomaten uit blik - 0,5 ltr kippebouillon - 1 kleine prei - 100 gr kipfilet - 25 gr wortel - 2 uitjes - 4 bolletjes geconfijte gember - 40 gr bamboescheuten - 6 el azijn - 0,5 tl tabasco - 20 gr dunne rijstmie - 2 eieren - zout en peper


Snijd de tomaten in stukken en kook ze in ca 15 minuten gaar. Wrijf alles door een zeef tot puree en doe dit samen met de bouillon in een pan. Snij de wortel, uitjes, gember en bamboescheut fijn en voeg ze toe aan de soep. Laat dit 10 minuten pruttelen. Pureer de soep met de staafmixer. (Wel even de pan van het vuur halen.) Snijd de kipfilet in blokjes en voeg ze toe aan de soep. Voeg ook de azijn en tabasco aan toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de mie toe. Laat dit nog ca. 10 minuten koken. Klop de eitjes in een schaaltje en bak hiervan een dun omeletje. Snijd het omelet in reepjes en voeg ze bij de soep. Snij de prei in ringen en was ze schoon. Doe de soep in kommen of borden en strooi hierover de preiringen uit.