Eieren op zigeuners wijze

Huevos a la Flamenca - 2 pers


150 gr chorizo - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 5 takjes peterselie - 2 el olijfolie - 2 blikjes tomatenblokjes of 5/6 tomaten - 100 gr paprika mix - 2 bouillon tabletten - 2 tl suiker - 0,5 tl cayennepeper - 4 eieren - 2 kleine of 1 grote afbak chiabatta - roomboter - italiaanse kruiden


Oven voorverwarmen op 225C. Snijd de chorizo in smalle reepjes en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika indien nodig. Knip de peterselie fijn en houd het apart. Maak van wat roomboter en italiaanse kruiden een kruidenboter. Snijd de chiabatta's horizontaal open en smeer de boter ertussen. Verhit in een hapjespan 1 el olie. Bak de chorizo ca. 3 minuten. Neem ze met de schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de ui ca. 3 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes met sap, knoflook en paprikamix toe. Verkruimel de bouillontablet(ten) boven de pan en roer de suiker en cayennepeper erdoor. Laat dit op een half hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Maak het geheel op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaaltjes in en verdeel de tomatensaus erover. Breek boven ieder schaaltje 2 eieren en laat ze op de saus glijden. Verdeel de chorizo over de schaaltjes en plaats ze samen met de chiabatta's in het midden van de voor verwarmde oven. Laat ze ca. 15 minuten bakken tot de eieren gestolt zijn. Bestrooi de schaaltjes voor het opdienen met peterselie.