Foo Yong Hai

Chinese omelet met krab en heerlijke saus


3 dl bouillon - 6 el hot tomatenketchup - 1,5 el bruine bastaardsuiker - 3 el ketjab manis - 2 tl djahe - 2,5 el maizena - 100 gr krab uit blik - 1 middel grote prei - 100 gram champignons - 1 handje tauge - 2 el olie - 1 el fijngehakte bladselderij - 4 eieren - 1 pot atjar tjampoer - zout en peper


Breng de bouillon aan de kook. Voeg de tomatenketchup, suiker, ketjap en djahe toe. Laat alles onder voordurend roeren 2 a 3 min zachtjes doorkoken. Houd de saus warm.
Laat de krab uit het blikje goed uitlekken. Verdeel de krab in kleine stukjes. Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. Verhit 1 el olie in fruit de preiringen er 2 min in. Voeg de champignons toe en fruit alles onder voordurend roeren en omscheppen nogmaals 2 min. Doe ondertussen de tauge in een vergiet en overgiet het met kokend water. Schep de krab, tauge en bladselderij erdoor houd alles daarna warm. Klop de eieren in een kom los. Voeg wat zout en peper toe. Verhit de rest van de olie in een koekepan. Schenk het eiermengsel in de pan. Temper de warmtebron en laat de omelet dan bakken tot het oppervlak begint te stollen. Verdeel de vulling over de helft. Sla de onbedekte helft ervan over de vulling heen.
Maak de maizena aan met 2 tl koud water roer het mengsel door de saus en laat nog even de kook eroverheen komen. Verdeel de atjar over een verwarmde schaal en laat de omelet er daarna op glijden. Schenk een deel van de saus over de omelet en de rest in een sauskom. Strooi daarna gebakken uitjes erover naar eigen smaak. Lekker met witte of wilde rijst.