Garnalen-Ei Curry

Pittige curry met garnalen en ei. Lekker bij rijst of als pasteitje.


3 eieren - 1 bosje lente ui - 20 gr santen - 50 gr boter - 3 tl scherpe kerrie - 50 gr bloem - 3,5 dl melk - 200 gr gepelde noorse garnalen - stukje trassi - zout en cayennepeper - evt. 4 pasteibakjes


Kook de eieren in 10 min hard en pel ze. Maak de uitjes schoon en snijd ze in smalle ringen. Los de santen op in 0,75 dl heet water. (Verwarm de pasteibakjes in een warme oven.) Smelt intussen de boter in een pan en fruit de uiringetjes met de kerrie en de trassi in ca. 2 min. Roer de bloem erdoor. Schenk al roerende, scheutje voor scheutje de melk en de cocosmelk erbij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de saus ca. 2 min pruttelen. Snipper de ei fijn en roer het samen met de garnalen door de saus. Laat alles goed warm worden en breng de curry op smaak met zout en cayennepeper.