Gevulde inktvis

Lekker provenciaals met brood, rijst of mie.


1 kilo onschoongemaakte inktvis - 1 grote ui - 4 teentjes knoflook - 1 bosje peterselie - rode/witte wijn - 2 el bloem - vissaus - (olijf) olie - zout en peper - cocktail prikkers


Maak de inktvis schoon. Leeg de inktzakken in een klein kopje water. Hak de tentakels, vinnen en enkele kleine inktvisjes fijn. Maak de ui en de knoflook schoon. Hak de ui fijn. Hak de peterselie fijn. Meng ui, geperste knoflook, en 2/3 van de gehakte peterselie. Breng dit op smaak met zout en peper. Meng de gehakte inktvis door 2/3 van het mengsel. Vul hiermee de inktvisjes, maar niet te strak, want ze krimpen nog. Sluit de vis af met een prikker. Als alle visjes gevuld zijn kan evt. overgebleven vulling bij de rest van ui mengsel gedaan worden. Verhit de olie in de pan. Bak het uimengsel voorzichtig aan. Voeg de bloem toe en vul het na verhitting aan met de in water opgeloste inkt. Leg de gevulde inktvisjes in de pan en bak ze rondom gaar in ca. 10-15 min. op middelmatig vuur. Voeg een scheut wijn en vissaus naar smaak toe. Eventueel weer op smaak brengen met zout en peper. Serveer met stokbrood, rijst of mie.