Pasta met Gorgonzola-Speksaus

Lekkere pikante pasta variatie


300 gr pasta - 250 gr spekreepjes - 1 sjalotje - 2/3 lente-uitjes - 4 stengels bleekselderij - 200 gr Gorgonzola - 200/250 ml koffieroom - 1 tl tijm - peper - flink wat sprietjes (of 1/2 zakje) verse bieslook


Water op zetten voor de spaghetti, sjalotje schillen en fijnsnipperen, lenteuitjes in dunne ringen snijden, bleekselderij in kleine stukjes snijden. Gorgonzola in kleine blokjes snijden. Spaghetti (met evt. zout gaar koken). In hapjespan spekreepjes in ca. 5 minutes zachtjes uitbakken, de sjalot, lenteuitjes en de bleekselderij ca 2/3 minuten met het spek meebakken. Koffieroom, Gorgonzola en tijm toevoegen. Al roerend zachtjes verwarmen tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen met peper. Spaghetti afgieten en op borden scheppen. Saur erover schenken. Bieslook erboven fijnknippen. Serveer met een fris tomaatje in partjes, als tegenwicht voor deze machtige saus.