Pasta alla Caprese

Een rijke pasta met de smaak van ItaliŽ


2 blikjes (a 400 gr) tonijn in olie - 2 el olijfolie - 6 pommodori/trostomaten of 2 blikjes tomatenblokjes - 3 teentjes knoflook - 50 gr ansjovis - 50 gr zwarte olijven zonder pit - 1 dl witte wijn - vers gemalen peper - zout - 400 gr pasta - 3 el gehakte verse basilicum


Giet de olie van de tonijn in een pan met dikke bodem of hapjespan. Voeg de olijfolie toe en verwarm het. Leg de ingekruisde tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met de geperste teentjes knoflook bij de olie en smoor zachtjes voor 15 min. Snijd de ansjovis fijn en voeg deze met de tonijn en olijven (die in vieren gesneden zijn), witte wijn, zout en peper toe. Laat de saus iets indikken. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal. Schenk de saus erop en strooi de basilicum erover.