Pikante Gehaktschotel

Lekker, pittig en niet moeilijk


250-300 gr half-om-half gehakt - 2 speklapjes - 800 gr aardappelen - 2 uien - 1 blikje tomatenblokjes - 4 teentjes knoflook - 30 gr peterselie - 1/2 klein blikje tomatenpuree - 2 eieren - 25 gr boter - 2 el ketjab - 1 el mosterd - 2 tl worchestershire saus - 1 tl chilipoeder - 1 el tomatenketchup - ca. 4 dl melk - zout en versgemalen peper


Pel de knoflook en snipper de ui. Snijd de speklapjes in blokjes en hak de peterselie. Schil de aardappelen. Doe de boter in de pan en bak hierin de spekblokjes een beetje door. Voeg de uien toe en bak ze glazig. Rul het gehakt erbij en voeg de geperste knoflook toe. Als het gehakt gaar is, voeg dan de peterselie, tomatenblokjes met sap, mosterd, ketchup, tomatenpuree, worchestershire saus, chilipoeder en een scheutje water toe. Maak op smaak met zout en versgemalen peper. Laat dit ca. 30 min. sudderen en voeg evt. wat water toe. Verwarm de oven voor op 220C. Kook de aardappels goed gaar. Breng de melk aan de kook en stamp de aardappels met melk en wat peper door elkaar. Splits de eiwitten van de dooiers. Roer de dooiers door de puree en klop de eiwitten stijf. Meng nu de eiwitten ook door de puree. Vul de overschaal met het gehaktmengsel en dek het af met de puree. Zet dit ca. 30 min. in de oven..