Rode Uiensoep met Blauwschimmelkaas

Anders en lekker pittig...


4 rode uien - 2 el olijfolie - 1 1/4 l vlees-of kruidenbouillon - 1-2 el rode pesto - 1 el (verse) tijm - zout en peper - 6 sneetjes volkorenbrood - 75 gr blauwschimmelkaas - 75 gr geraspte jongbelegen kaas


Pel de uien en snipper ze grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de uien op een hoog vuur aan. Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto, tijm en naar smaak zout en peper toe. (kijk uit met het zout, de blauwschimmelkaas is vaak al vrij zout.) Breng het geheel al roeren aan de kook en laat de soep ca. 20 min. heel zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de sneetjes brood en snijd ze diogonaal door. Snijd de schimmelkaas in vier plakjes. Leg in vier grote ovenvaste soepkommen elk twee driehoekjes brood. Schep de uiensoep erop. Leg de laatste driehoekjes brood in de kommen, strooi de geraspte kaas erover en leg de plakjes blauwschimmelkaas erop. Schuif de kommen in de oven en laat de kaas smelten en iets bruin worden.