Oosterse salade met gerookte kipfilet en ananasdressing

Lekkere oosterse maaltijdsalade


1 blikje ananasstukjes op siroop (225 gram) - 3 theelepels tomatenpuree - 2 eetlepels citroensap - 3 eetlepels sojasaus - 1-2 theelepels sambal oelek - 1 winterwortel - halve krop frisee - halve krop lollo rosso - 250 gram gerookte kipfilet - 2 dl olie - 50 gram mihoen - 50 gram lichtgezouten cashewnoten - 2 eetlepels korianderblaadjes


Giet de ananas boven een steelpan af. Roer de tomatenpuree, het citroensap, de sojasaus en de sambal door het ananassap en breng dit aan de kook. Laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes inkoken tot een stroperig sausje. Laat het sausje afkoelen. Maak de winterwortel schoon en schaaf er met een dunschiller lange slierten van. Was de frisee en lollo rosso, sla de bladeren droog en scheur ze in stukken. Verdeel de frisee, lollo rosso en wortelslierten over vier borden. Sprenkel een beetje van het sausje erover. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok tot er witte damp af komt. Leg een kwart van de mihoen in de hete olie en laat dit in enkele seconden opzwellen. Laat de gefrituurde mihoen op keukenpapier uitlekken. Frituur ook de rest van de mihoen in gedeelten op dezelfde manier. Leg de mihoen op de salade en sprenkel de rest van het sausje erover. Verdeel de kipreepjes en de cashewnoten over de mihoen en garneer met korianderblaadjes. Gebruik in plaats van gerookte kipfilet ook eens: - gerookte kalkoen - reepjes ham - plakjes fricandeau