Spaanse mosselen

Lekker, pittig en niet moeilijk


2 kg mosselen - 1 pakje spekreepjes - 100 gram chorizo (in plakjes) - 100 gram rauwe ham (ook in plakjes) - 2 uien - 2 teentjes knoflook - tabasco - 350 ml witte wijn - olijfolie - 3 takjes rozemarijn - 5 takjes peterselie


Maak de mosselen schoon. Snijd/knip de chorizo en de ham in reepjes. Hak de ui fijn, en ris de blaadjes rozemarijn van de takjes en knip de peterselie fijn. Bak de spekreepjes in de olie, haal ze uit de pan en zet ze apart. Bak de ui in het vet en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg dan de chorizo en de ham toe en hussel lekker door. Voeg enkele druppels tabasco toe en doe de mosselen erbij. Schenk de wijn erbij en schud het geheel goed door. Doe dan de kruiden erbij en schud het geheel nogmaals door. Laat ongeveer 15 minuten op laag vuur gaarstoven. Op het laatst de spekreepjes terugdoen en nog even goed door elkaar schudden. Lekker met grof bruin brood met wat boter.