Surinaamse Kip in masala

Murgie Masala (lekker bij Roti). Zie mijn andere recepten.


1 kilo drumsticks - 6 teentjes knoflook - 1/2 peper - 2 el masala - 4-6 el olie - 1,5 ui - 3 runderbouillonblokjes - 2 el tomatenpuree - 1,5 tl Aji-No-Moto - water


Snijd de ui en peper fijn. Pel de knoflook. Fruit de ui, knoflook en peper in de olie lichtbruin. Voeg de voeg de masala, bouillonblokjes, tomatenpuree en Aji-No-Moto toe. Evt. water toevoegen. Na 2 minuten de kip erbij doen en laten koken tot het gaar is. Haal de kip uit de pan en verwijder de botten. Doe de kip terug in de jus en verwarm het geheel weer goed door. Voor een complete en smaakvolle roti kan je dit goed combineren met de Surinaamse Roti Pannekoeken, Surinaamse Aardappelen in Masala en Surinaamse Kouseband.