Surinaamse Roti pannekoeken

Roti Dalbhari.


1 kg zelfrijzend bakmeel - 600 ml water - 500 gr aardappelen of 150 gr gele erwten - 1 el gemalen komijnzaad - 2 teentjes knoflook - 100 ml olie - zout en peper


Vulling: Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar. Verwijder de schil en wrijf ze fijn. OF.... Was de erwten en zet ze met zoveel water op dat ze onder staan. Kook ze tot ze half gaar zijn. Laat de erwten uitlekken en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg de komijnzaad, knoflook, peper en zout toe aan de aardappelen/erwten.
Deeg: Kneed het bakmeel met zoveel water dat het niet aan de handen plakt. Vorm balletjes van het deeg en druk er met de duim een kuiltje in. Druk in de kuiltjes 1 volle el van de vulling en vouw de balletjes daarna in een draaiende beweging dicht. Leg ze omgekeerd op een met bloem bestoven werkblad. Laat het 5 minuten rusten en rol het daarna met een deegroller tot een pannekoek. Maak de koekepan heet en leg de roti aan 1 zijde in de pan tot deze kant lichtbruin is geworden. Besmeer daarna deze kant met olie. Doe hetzelfde met de andere zijde. De roti aan beide zijden goudgeel bakken tot deze bol gaat staan. Voor een complete en smaakvolle roti kan je dit goed combineren met de Surinaamse Kip in Masala, Surinaamse Aardappelen in Masala en Surinaamse Kouseband.