Varkenscurry met Cashewnoten

Pittige curry voor bij rijst


500 gr varkensvlees - 2 kleine/1 grote ui - 3 teentjes knoflook - 1 rode spaanse peper - 1/8 liter slagroom - 4 plakken ananas - 3 el olie - 2 tl suiker - 2 tl katoembar(gem.koriander) - 1/2 tl koenjit(gem.geelwortel) - 3 tl currypasta - 1/4 ltr kippebouillon - 2 el gesnipperde peterselie
VOOR DE NOTEN: 1 el olie - 75 gr ongezouten cashewnoten - 2 tl kerriepoeder.


Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder evt. de scherpe zaadjes. Snijd de helften in smalle reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de stukjes vlees rondom bruin. Schep ze uit de pan. Fruit in de achtergebleven olie de ui, knoflook en suiker ca. 3 min. Roer de peper, katoembar, koenjit en currypasta erdoor en bak het geheel al roerende nog ca. 1 minuut. Roer de bouillon en de slagroom door het uimengsel en breng het geheel aan de kook. Doe de stukjes vlees erin en laat het geheel, zonder deksel, in ca. 10 min. inkoken. Snijd de ananas in stukjes en roer dit erdoor. Hak de noten grof. Verhit de olie in een koekepan en bak de noten met de kerrie, op een matig vuur, in ca. 3 min. lichtbruin. Neem de pan van het vuur en bestrooi het gerecht met de peterselie en de gebakken noten.