Hongaarse goulash

voor 4p


IngrediŰnten:
3 uien, 750 gr. magere runderlapjes, 150 gr. ontbijtspek in blokjes, 50 gr. boter, 2 teentjes knoflook, 1 el. milde paprikapoeder, 1 el. pikante paprikapoeder, 1 tl. karwijzaad, 1 tl. marjolein, 1 vleesbouillontablet, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 750 gr. aardappels, 2 dl. gezeefde tomaten, peper, zout.


Bereiding:
Pel en snipper de uien, Snijd de runderlapjes in blokjes. Bak in een braadpan de spekblokjes zachtjes uit. Voeg de boter toe en verhot deze. Fruit de ui in ca. 3 min. Pel de knoflook en pers deze er boven uit. Roer de milde Ún de pikante paprikapoeder erdoor en bak deze heel even mee. Voeg de blokjes vlees, karweizaad, marjolein, 1/2 liter water Ún het bouillontablet toe. Aan de kook brengen en met het deksel schuin op de pan het vlees ca. 2 uur zachtjes stoven. Maak intussen de paprika's schoon en snijd deze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Voeg aan de goulash de aardappelblokjes, de paprikastukjes en de gezeefde tomaten toe. Stoof het geheel in nog ca. een 1/2 uur zachtjes gaar. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Evt. serveren met een gemengde salade. Evt. toevoegen van kleine zilveruitjes geeft dit gerecht een aparte smaak, een snufje cayennepeper maakt de schotel pittiger.