Kernhemse Kaasfondue

Voor een gezellige avond met vrienden


IngrediŽnten:
200 gram kernhem kaas - 600 gram belegen kaas (extra belegen kan ook, de fondue is dan wat zouter) - 1 uitje - een flinke scheut knoflookolie om in te bakken - 1 teentje knoflook - 500 ml witte wijn (kijk even op het etiket of de wijn geschikt is voor kaasfondue) - 125 ml slagroom - 2 eetlepels maizena - 1 scheutje droge sherry - 2 eetlepels geknipte verse bieslook - cayennepeper


Voorbereiding:
Vraag aan de winkelier waar u de kaas gaat halen of ze de kaas voor u willen raspen, dat scheelt u een hoop werk.

Bereiding:
Zet de caquelon op een middel vuur en schenk de knoflookolie erin. Schil en snipper het uitje en fruit dat in de knoflookolie glazig. Knijp de knoflook erboven uit en voeg de wijn toe. Als de wijn kookt, kan vervolgens de kaas erbij. Blijf met de pollepel 'achtjes'roeren totdat de kaas helemaal gesmolten is. Voeg de ongeslagen slagroom toe. Maak de maizena aan met de sherry en bind hiermee de kaasfondue. Let op dit duurt eventjes, het mengsel moet een homogene massa worden. Voeg de bieslook en de cayennepeper toe en de fondue is klaar voor gebruik. Zet de caquelon op een spiritusbrander (of electrisch natuurlijk) op tafel. De kaasfondue wordt gegeten met stokbrood. Maar u kunt ook allerlei soorten fuit zoals, appel, banaan en annanas in de fondue dopen.

Doop ook eens wat champignons, stukjes paprika, courgette, tomaat, bloemkool- of broccoliroosjes in de kaasfondue. De groenten kunt u eventueel van te voren blancheren.