Kippepastei

voor 4p


Ingrediėnten:
1 pak wittebroodmix (of 500 gr bloem, zout, 25 gr. verse of 1 zakje gedroogde gist en 250 ml lauwwarme melk) - 1½ dl. warm water - 400 gr. kipfilet - ½ liter bouillon van tablet - 1 ui - 1 groene paprika - 100 gr. rauwe ham - 2 eetlepels olie - 1 teentje knoflook - ½ liter blik tomaten - peper & zout - 100 gr geraspte kaas


Bereiding:
Van broodmix met water deeg maken volgens de gebruiksaanwijzing (GEEN boter gebruiken!!!) en 45 minuten op een warme plaats laten rijzen. Of maak een deeg van 500 gr bloem, zout, 25 gr. verse of 1 zakje gedroogde gist en 250 ml lauwwarme melk.
Kip in bouillon in circa 15 minuten gaar koken en in stukjes snijden. Ui en paprika in kleine stukjes snijden, alsmede de ham.
In koekenpan de olie verhitten en hierin de ui, paprika en uitgeperste knoflook circa 10 minuten bakken. Ham en uitgelekte tomaten toevoegen en alles even laten doorkoken. Kip toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Laat het geheel afkoelen en dan de kaas erpas doorroeren. Deeg in 2 stukken verdelen en elk stuk uitrollen tot een ronde lap van ca. 25 cm. doorsnede.
Een lap op een ingevet bakblik leggen en hierop de vulling 2 cm. van de rand scheppen. Tweede lap er opleggen en de randen goed aandrukken en omhoog vouwen, zodat de vulling er niet uitloopt. Pastei 20 minuten op een warme plaats laten rusten
Oven voorverwarmen op 190 graden (of gasstand 4) en pastei ca. 45 minuten in de oven. Op de bakplaat laten afkoelen.