Ku-Lo-Yuk

yammie, yammie


IngrediŽnten:
500 gr varkensvlees - 2 st ui - 2 st paprika (groen) - 4 st ananas schijf - 1 teen knoflook - 1 rood pepertje - 2 el Chinese rijstwijn - 2 el maizena - 0,75 dl azijn - 1 el sojasaus - 4,5 el suiker - 1 el tomatenketchup - 2 el worcestershiresaus - 0,5 tl zout


Voorbereiding:
Snijd het vlees, de ui, de paprika en de ananas in 2 cm grote stukken. Snijd het pepertje in ringen. Maak de maizena aan met wat water.

Bereiding:
Bak het vlees in ruim olie, op een middelhoog vuur tot het vlees goudbruin is. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Roerbak de geperste knoflook snel in 3 el. hete olie. Voeg dan de peperringen, de paprika, de uitjes, de ananas en het vlees toe. Roer alles door elkaar en sprenkel de wijn erover. Laat het pruttelen tot de ui en paprika glazig zijn. Roer ondertussen de ingredienten van de saus door elkaar, voeg dit bij het gerecht en breng het aan de kook. Roer dan het papje van maizena beetje voor beetje door tot de gewenste dikte.