Mexicaanse Bruine Bonen

Lekker bij koud weer (4p)


IngrediŽnten:
1 blik bruine bonen, 1 ui, 1 groene paprika, 2 el. olijfolie, 25 gram in blokjes gesneden ontbijtspek, 250 gram mager rundergehakt, 2 teentjes knoflook, 1 blikje gepelde tomaten (400 gram), 1 tl. chilipoeder, zout, peper, 1 tl. oregano


Bereiding:
Laat de bonen uit het blik goed uitlekken en spoel ze eventueel af. Schil en snipper de uit. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes. Bak in de olie het spek knapperig en voeg het gehakt, de uit en de paprika toe. Laat dit alles al roerende bakken tot het gehakt goed gaar is en zijn rode kleur heeft verloren. Voeg de uitgeknepen knoflook, de tomaten met het sap en de kruiden toe. Schep de bonen erdoor en laat het mengsel 20 minuten op een zacht vuur purttelen. Eet dit gerecht met knapperig, vers gebakken stokbrood en een lekkere gemengde salade.