Mosselen a la Thea

Eigenlijk waren de Spaanse mosselen favoriet, maar toen ik iets moest verzinnen voor een vriend met een varkensvlees allergie, is dit recept ontstaan. Het was zo lekker dat het een blijvertje is geworden. (4p)


IngrediŽnten:
4 kg mosselen - 6 tomaten - 2 a 3 uitjes - evt. de meegeleverde mosselkruiden - 3 dl witte wijn - 1 pakje slagroom a 2 dl - 3 bosuitjes - 40 gr. Parmazaanse kaas - 5 teentjes knoflook - zout en peper - stokbrood


Voorbereiding:
Maak de mosselen schoon. Verwijder de mosselen die niet dicht willen gaan. (En eet geen mosselen die na bereiding niet open willen gaan) Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringen. Pel de knoflook.

Bereiding:
Doe de mosselen, tomaten, kruiden, uitjes en geperste knoflook in de pan. Kook dit op een zacht vuur ca. 10 minuten. Giet de helft van het kookvocht af. Voeg dan de room, bosui, kaas, wat zout en peper toe en verwarm het nog ca. 5 minuten. Serveer het met stokbrood en sausjes.