Moussaka

Griekse ovenschotel (4p)


IngrediŽnten:
1 aubergine - 1 courgette - 400 gr aardappelschijfjes - 3 uien - olijfolie - 4 tenen knoflook - 400 gr runds- of lamsgehakt - kopje feta - 2 blikken tomatenblokjes - 2 el tomatenpuree - 1 bouillonblokje - salie - oregano - zwarte peper - zout
Voor het afdeklaagje:
2 a 3 eieren - 1/4 liter yoghurt - half zakje geraspte oude kaas.


Voorbereiding:
Ui snipperen, aubergine en courgette in reepjes snijden. Aardappelen in plakjes snijden. Ovenschaal invetten. Oven voorverwarmen op 200 graden. Laat de tomatenblokjes wat uitlekken.

Bereiding:
Auberginereepjes 5 minuten zachtjes bakken. Uit de pan nemen. Doe hetzelfde met de courgettereepjes en de aardappelschijfjes. Rul nu het gehakt, voeg de uien en de knoflook toe. Laat deze even meebakken. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, het bouillonblokje, de salie, oregano en peper samen in de pan en laat dit mengsel 15 minuten koken. Af en toe even doorroeren. Leg een laagje aubergine in de ovenschotel, dan de helft van het gehaktmengsel, dan courgette met feta, dan aardappelschijfjes en eindig weer met de rest van het gehaktmengsel. Het geheel 30 minuten laten bakken in de oven. Roer in een kom de eieren los. Voeg yoghurt, kaas en peper toe. Alles goed mengen. Na de eerste baktijd van 30 minuten de afdeksaus over de moussaka gieten en nog 10-15 minuten bakken.