Pasta met ham en blauwschimmelkaas

Uit: Boodschappen nr.1 (2004)


Ingrediënten:
1 à 2 uien - 250 g broccoli - bakje champignons (250 g) - 150 g blauwschimmelkaas (bijv. roquefort of danish blue) - 2 à 3 eetl. olijfolie - 250 g hamblokjes - zakje kant- en-klare witte saus - peper - Provençaalse kruiden - scheutje witte wijn


Voorbereiding:
Pel en halveer de uien en snijd ze daarna in de lengte kleiner. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze net beetgaar. Snijd de champignons in plakjes. Breek de blauwschimmelkaas in kleine stukjes.

Bereiding:
Verwarm in een pan 2 à 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamblokjes, voeg de uien toe en laat meefruiten. Doe er de champignons bij, laat zachtjes meebakken en blijf roeren totdat de ingrediënten gaar zijn. Maak de witte saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg dit toe aan het groentehammengsel en laat even aan de kook komen. Voeg er dan de stukjes blauwschimmelkaas aan toe en laat al roerende zachtjes smelten. Breng met wat peper en Provençaalse kruiden op smaak. Voeg een scheutje witte wijn aan de saus toe, schep er voorzichtig de beetgare broccoli door en laat even meewarmen. Neem daarna direct de pan van de warmtebron. Serveer met pasta tricolore en een frisse salade.