Pasta met lam in honing-paddestoelensaus

Variatie op de aloud bekende lam in honing-tijmsaus, deze keer met bospaddestoelen en sherry, geserveerd met pasta. (2 pers.)


350 gr. pasta - 300 gr. lamsvlees - medium sherry - honing - bosje verse tijm - 1 teentje knoflook - 250 gr. verschillende soorten paddestoelen


Zet de pasta op. Week eventueel gedroogde paddestoelen in een beetje sherry met warm water. Maak de overige paddestoelen schoon en snijd ze aan stukken. Kruid het lam met zout, peper en een beetje tijm. Giet in een pannetje een flinke scheut sherry en 1-2 eetlepels honing. Voeg het bosje tijm in zijn geheel toe en laat deze saus even pruttelen. Proef de saus en voeg eventueel sherry en/of honing toe. Als de tijm een tijdje heeft meegeprutteld, hebben de blaadjes vanzelf losgelaten, vis de steeltjes er nu uit. Voeg eventueel het teentje knoflook toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Braad het lam rosť en zet het apart. Bak in de pan waarin het lam is gebraden het paddestoelenmengsel tot het net niet gaar is. Voeg de saus toe aan het paddestoelenmengsel. Snijd het lam in reepjes (het is het lekkerst als het lam van binnen nog vrij rosť is) en voeg de reepjes toe aan de saus om ze even door te warmen. Serveer de pasta met de saus eroverheen.