Pasta met mossel-tomatensaus
Lekker en makkelijk (4p)
Ingrediënten:
300 g pasta
· 3 eetlepels olijfolie
· 3 rode uien, grofgesnipperd
· 2 teentjes knoflook geperst
· 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
· 1 kropsla
· 100 ml sladressing naturel (fles)
· 2 bakjes mosselen (voorgekookt, a 150 g)
Bereiding:
In ruim water met zout spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
In hapjespan olie verhitten en ui in 5 min. zachtjes glazig bakken.
Knoflook 1 min. meefruiten. Tomatenblokjes toevoegen en saus 10 min. laten
inkoken. Kropsla schoonmaken, wassen en drogen (in slacentrifuge).
In kom sla omscheppen met dressing. Tomatensaus pittig op smaak brengen met
zout en peper. Mosselen erdoor roeren en even meewarmen, maar saus mag niet
meer koken. Pasta afgieten en over vier diepe borden verdelen.
Mossel-tomatensaus erover verdelen. Sla apart erbij geven.