Pilaf

Heel apart


IngrediŽnten:
- 1 kg varkenslappen - 1 st ui - 1 zak nasi-kruiden - 225 cl ketjap manis - 1 tl sambal - 4 el tomatenpuree - 250 gr margarine - 1 blik perzik (halve, in blik)


Voorbereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en bestrooi het met zout en peper. Snijd de ui klein en laat de nassikruiden wellen. Snijd de perziken in stukken.

Bereiding:
Smoor het vlees in ca. 10 min. in de boter. NIET BRUIN LATEN WORDEN! Voeg de ui en nassikruiden toe en laat het ca. 5 min. mee smoren. Voeg dan de sambal, ketjab, tomatenpuree en het sap van de perziken erbij. Eventueel nog wat water toevoegen. Laat dit ca. 1 uur pruttelen. Voeg dan de perziken toe en laat alles nog ca. 15 min. zacht doorpruttelen. Bind de saus met allesbinder of maizena tot de juiste dikte.