Ratatouillesoep met tortellini

voor 4 personen


IngrediŽnten:
2 knoflookteentjes - 1 kleine courgette - 1 kleine aubergine - 3 gedroogde tomaten (in olie) - 3 geroosterde rode paprika's (pot) - 2 eetlepels olijfolie traditioneel - 1 ltr groentebouilion - 1 pak gezeefde tomaten (500 gram) - 1 pak verse tortellini gevutd met ricotta en spinazie (250 gram) zout en (versgematen) peper - 2 eetlepels fijngesneden.


Bereiding:
Pel en snipper de knoflook. Maak de courgette en de aubergine schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de gedroogde tomaten en de paprika's in reepjes. Verhit de olie en fruit de knoflook 2 minuten al omscheppend op half-hoog vuur. Voeg de courgette en de aubergine toe en bak alles omscheppend 3 minuten. Voeg de bouillon en de gezeefde tomaten toe en breng alles aan de kook. Voeg de tortellini toe. Laat de soep 8 minuten zachtjes doorkoken. Roer de paprika en de tomaat door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Afwerking: Verdeel de soep over 4 borden. Bestrooi de soep met basilicum.