Spitskoolschotel

voor 4p


Ingredi๋nten:
1 kilo spitskool, 2 bosuitjes, 2 el olie, 500 gram rundergehakt, zout, peper, mespunt gemberpoeder, mespunt sambal oelek, 1 tl kerrie, 100 ml bouillon


Bereiding:
Maak de spitskool schoon. Verwijder hiervoor de buitenste bladeren en snij de kool in vieren. Verwijder de stronk en snij de kool in fijne reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt met de bosuitjes rul. Voeg de kool toe en bak alles al omscheppende nog enkele minuten. Voeg zout, peper, gemberpoeder, sambal, kerrie en de bouillon toe en meng alles door elkaar. Leg een deksel op de pan en laat de kool 10 minuten zachtjes stoven. Serveren met aardappelkroketjes of aardappelschijfjes.