Telor Belado

Eieren in chilisaus (4p)


IngrediŽnten:
- 8 eieren - 2 chili pepers - 3 lente uien - 3 teentjes knoflook - 5 cm verse gemberwortel - 1 stengel citroengras - trassi (mespunt) - wat olie - 2,5 dl kokosmelk - 2 eetlepels goela djawa, palmsuiker, bruine basterdsuiker of rietsuiker - zout


Voorbereiding:
Kook de eieren in 10 minuten. Eieren laten schrikken, af laten koelen, pellen Pepers wassen, halveren in de lengte, pitjes en stelen verwijderen. Snijd de helften in dunne reepjes, trek huishoudhandschoenen aan bij het aanraken van de pepers. Maak de lente uien schoon, wassen, in dunne ringetjes snijden. Knoflook uitpersen. Gember schillen en raspen. Citroengras (verdikte deel van de stengel) fijn hakken. Trassi verkruimelen.

Bereiding:
Olie verhitten. Alle kruiden op matig vuur 3 minuten roerbakken. Kokosmelk en suiker toevoegen en de saus iets laten inkoken. Dan de eieren erin leggen op matig vuur nog 3 minuten laten trekken. Afmaken met zout.