Zalm op Oosterse wijze
hoofdgerecht voor 4 personen 505 kCal / 2120 kJ p.p. Bereidingstijd: 10 tot 20 minuten .
Ingrediënten:
500 gram zalmfilet (alternatief: forel of meerval)
- 4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 250 gram haricots-verts of sperziebonen
- 2 teentjes knoflook
- 25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers
- 1 rode Spaanse peper
- 1 blikje ananasstukjes
- 2 eetlepels oestersaus
- 150 gram taugé
- 100 gram ongezouten cashewnoten
Bereiding:
Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog.
Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon,
halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes
en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok
en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm.
Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel.
Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus
erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en taugé en warm alles goed door.
Strooi de cashewnoten voor het serveren over het gerecht.
Lekker met pandanrijst of gele rijst.