Zalm op Oosterse wijze

hoofdgerecht voor 4 personen 505 kCal / 2120 kJ p.p. Bereidingstijd: 10 tot 20 minuten .


Ingrediënten:
500 gram zalmfilet (alternatief: forel of meerval) - 4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie - 250 gram haricots-verts of sperziebonen - 2 teentjes knoflook - 25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers - 1 rode Spaanse peper - 1 blikje ananasstukjes - 2 eetlepels oestersaus - 150 gram taugé - 100 gram ongezouten cashewnoten


Bereiding:
Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en taugé en warm alles goed door. Strooi de cashewnoten voor het serveren over het gerecht. Lekker met pandanrijst of gele rijst.